JOM MASUK AHLI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DENGARKAN KOBAT FM ONLINE

Rabu, 23 Mac 2011

KESIHAN MAK CIK TUA YANG DATANG DARI JAUH...

Oleh: WFAUZDIN NS

TAHNIAH buat rakyat Kedah yang matang dan pintar kerana menolak kehadiran seorang betina untuk berceramah di sana. Mereka menolak kehadiran mak cik Ummi untuk berceramah di dewan Orang Ramai, Taman Wira B, Mergong semalam seperti yang dilaporkan oleh Harakahdaily kerana mereka faham bahawa betina ini akan menambahkan dosa dengan segala fitnah umpat kejinya itu.

Betina tua yang belum berkahwin ini silap pilih kawasan, mungkin dia sangka Kedah itu seperti Johor atau Melaka. Beliau fikir rakyat Kedah begitu lapar dengan segala fitnah, umpat dan keji yang sering beliau ucapkan di atas pentas Umno. Rakyat Kedah tahu menilai samada perlu percaya atau tidak kepada betina yang dikatakan dibuang oleh ayahnya sendiri sehingga ayahnya meninggal dunia.

Umno cuba menampilkan watak utama konspirasi 1998, mak cik Umi dalam program 'merungkai segala rahsia Anwar Ibrahim' yang dijadual malam tadi , tetapi lebih awal mendapat tentangan dari anak-anak muda yang jelak dengan cerita lucah mak cik tua ini. Lebih 300 anak-anak muda dan masyarakat sekitar berkumpul di hadapan Dewan Orang Ramai Taman Wira B, Mergong menyatakan bantahan terhadap penyalahgunaan premis berstatus premis milik kerajaan negeri oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

Sebelum ini, di Besut ceramah yang menampilkan betina tua ini serentak dengan ceramah anjuran PAS yang turut dihadiri oleh abangnya Azmin Ali juga memperlihatkan betapa rakyat tidak lagi berselera dengan cerita lucah yang basi dari mulut beliau. Ceramah Umno yang beberapa puluh meter sahaja dari ceramah PAS menampakkan jurang yang berkali ganda dari segi jumlah pendengar. Mak cik tua ini menyalak seorang diri dan syok sendiri dengan membawa irama yang sepatutnya wanita tua sepertinya malu untuk dendangkan. Sedangkan di seberang sana, ceramah PAS lantang dengan memetik beberapa ayat-ayat Al-Quran dan menyeru rakyat untuk menolak kerajaan zalim, rasuah serta bersekutu dengan Apco.

Begitulah akibatnya jika hilang pedoman dan hanya memikirkan soal cari makan. Maruah tidak lagi menjadi perhitungan malah boleh dijual beli oleh sesiapa sahaja. Ini satu pengajaran buat betina tua ini kerana tidak semua boleh kamu jadikan seperti kamu. Biarlah Umno sahaja yang sanggup `menternak' kamu, tetapi sampai bila?/wfauzdin.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan