JOM MASUK AHLI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DENGARKAN KOBAT FM ONLINE

Khamis, 6 Disember 2012

JIKA SIMPATI DENGAN POLIS, TUMBANGKAN UMNO/BN

Apabila rakyat kritik pihak Polis, mereka marah kononnya pihak Polis telus sangat dan amanah bahkan amat bertanggungjawab menjaga keamanan negara.  Tapi, bila melihat beberapa kejadian yang berlaku, rasa nak marah memang ada.

Merujuk kepada kes kekecohan semasa Jelajah Merdeka Rakyat bersama DS Anwar di Gombak semalam, dikatakan ramai yang cedera bahkan agak serius terkena tikaman. Tapi, apa komen pihak Polis?  Malaysia Insider melaporkan, " Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak Rosly Hassan berkata pihaknya masih belum menerima sebarang laporan daripada individu yang tercedera serta mendakwa keadaan terkawal semasa insiden berlaku. “Tiada laporan polis setakat ini dan keadaan terkawal,” kata Rosly semasa ditemui The Malaysian Insider ditempat kejadian.
 
Keadaan sedemikian rupa masih dianggap terkawal?  Ertinya, selagi belum ada yang terbunuh maka dikategorikan terkawal?  Jika terkawal, siapa yang mengawal?  Jika ada kawalan dari pihak Polis, mengapa masih berlaku kejadian seumpama itu?  
 
Ayuh lah....kita wajib ubah kerajaan sekarang jika kita simpati dengan pihak Polis yang kini kelihatan amat tertekan oleh arahan politik.  Jika kita kesihankan Polis, tumbangkan Umno/Bn, itu saja. 

2 ulasan:

 1. Selepas ceramah di Kg Pian semalam, saya bersama Sdr Azmi Zainon dan Kak Hendon makan di Restoran Wa Pekan Kuala Krau, tiba2 saya dipeluk oleh seorang yang berkopiah yang saya tidak kenali. Dia memperkenalkan dirinya, dia kata dia adalah diantara SB yang mengekori saya dizaman-zaman 1980-an dulu; namanya Tengku Laidin. Dia sekarang menjadi ahli PAS seumur hidup. Alhamdulillah.

  BalasPadam
 2. UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap BODOH?

  2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...


  ~ BUKTI 1 ~

  ~ BUKTI 2 ~

  ~ BUKTI 3 ~

  ~ BUKTI 4 ~


  Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

  Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

  Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

  ~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

  Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

  Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...

  BalasPadam