JOM MASUK AHLI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DENGARKAN KOBAT FM ONLINE

Ahad, 2 Ogos 2009

NIK AZIZ SAMBUT PM, BUKAN PRESIDEN UMNO

Budi Bahasa Tinggi - MB Kelantan menyambut PM Di Kota Bharu

Oleh: mandor.blogspot.com

DI WAKTU sekitar Kuala Lumpur di`serang' oleh FRU dengan kepulan asap dan gas serta air, Najib melangkah pergi ke Kelantan sebuah negeri yang terlalu diidamkan oleh Umno. Negeri ini juga banyak memalukan Umno dan kali terakhir Umno di`telanjangkan' adalah di Manek Urai. Namun, Najib tiada arah lagi kerana tidak mungkin Najib sanggup melihat dengan mata kepalanya sendiri kebangkitan rakyat menentang Akta zalim ISA pada Sabtu lalu. Kehadiran Najib di bumi Serambi Mekah disambut oleh MB Kelantan Tuan Guru Hj Nik Abdul Aziz bagi menunjukkan betapa budi bahasa dan adat pemimpin.

Sudah tentu Umno bersorak gembira apabila melihat Presiden mereka disambut oleh Mursyidul Am Pas yang sebelum ini memperkenalkan slogan `pergi jahanam Umno'. Begitulah jadinya orang yang perasan dan terlalu mengharap. Umno terlalu mengharap agar Pas bersimpati dengan parti yang nazak tersebut. Mereka silap dan mereka patut malu apabila berfikiran demikian. Tuan Guru Nik Aziz hadir menyambut Najib di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Kota Bharu bukan di atas kapasitinya selaku Mursyidul Am Pas, tetapi atas kapasiti beliau sebagai MB Kelantan. Najib juga disambut bukan atas jawatan beliau sebagai Presiden Umno, tetapi kerana Najib adalah PM Malaysia. Umno tetap `jahanam' dihati Tuan Guru Nik Aziz, tetapi hubungan negeri dan pusat mesti diteruskan. Itulah kebijaksanaan dalam berpolitik dan Umno perlu diajar semua ini.

Oleh yang demikian, usahlah Umno terlalu mengharap ihsan dari Pas untuk menyambung nyawanya. Umno tidak perlu perasan sendiri kerana yang pasti Umno tetap akan di`telanjang'kan lagi oleh Pas di Permatang Pasir pula selepas ini. Maka, bersedialah./K

2 ulasan:

  1. setuju dengan kata-kata penulis ~!!

    BalasPadam
  2. Maaf tanpa izin tuan ana dan C&P dan paparkan di:
    http://ambuyatel-binangkit.blogspot.com/2009/08/nik-aziz-sambut-pm-bukan-presiden-umno.html

    BalasPadam