JOM MASUK AHLI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DENGARKAN KOBAT FM ONLINE

Khamis, 22 April 2010

BERUK DAN FIRAUN BESAR SEBAGAI PENGLIPUR LARA NAJIB DI LUAR NEGARA

Thursday, April 22, 2010

Oleh: WFAUZDIN NS

TERAMATLAH girangnya Najib apabila beliau dikunjungi oleh `seekor berok' bersama Firaun Besar ke dalam bilik tidornya sewaktu beliau berada di luar negara. Sebelum ini Najib dikatakan terpaksa membayar untuk bertemu pemimpin agung dunia iaitu tali barut Israel itu dan media pun heboh menjulang nama Najib. Megah sangat kununnya dapat bertemu tali barut Israel seolah-olah dapat bertemu alim ulamak terkenal. Dan sekarang, Najib bertambah megah bila seekor berok yang dibawa sebagai temannya bersama Firaun besar ke luar negara memasuki bilik tidornya.

Secerdik-cerdik Najib dapat juga di kelentong oleh beruk dan Firaun besar. Sudah diketahui bahawa beruk dan firaun besar itu tidak boleh bercakap di negara sendiri perihal DS Anwar kerana takut terkena batang hidung sendiri. Sebelum ini pun beruk dan firaun besar terlondeh juga dimalukan oleh DS Anwar dan para pemimpin PR apabila mereka mencuba untuk kelentong di Parlimen. Tiada jalan lain untuk tunjuk taat kepada tuannya, maka mereka menceritakan apa jua yang mereka ingin ceritakan pada tuannya itu.

Kita ingin juga dengar Najib menceritakan kembali kepada kita tentang kelentong beruk dan firaun besar itu darihal DS Anwar. Mungkin cerita tentang beruk dan firaun besar juga pernah diliwat oleh DS Anwar. Najib pun berkata beliau kini sudah tahu semuanya tentang DS Anwar sehinggakan kisah seluar dalamnya. Nasib kita lah dapat PM yang otaknya macam budak-budak sekolah. Patutlah pemimpin dunia luar bila berjumpa Najib macam berjumpa dengan budak pejabat saja layanannya. Tetapi oleh kerana dikatakan pertemuan itu bukan percuma, terpaksalah juga melayan pemimpin kita yang pendek akal ini.

Kita lihatlah nanti samada rakyat Hulu Selangor mahu mengaku Najib itu cerdik atau tidak. Seorang PM merasa megah bila dapat bertemu dalam bilik dengan seeokor beruk dan firaun? Tidakkah meluckan? Ini bererti kedua-dua makhluk yang dibuang oleh kita, dikutip dan dipuja oleh Najib. Bahkan diterima segala cakapnya sebagai rujukan atau nas. Hebat !!

Beruk dan firaun besar itu memang cerdik mungkin lebih cerdik dari Ketua Pemuda Umno tentang cara-cara mengampu. Tidak mustahil salah seekor makhluk itu akan jadi menteri lebih awal dari Ketua Pemuda Umno yang amat tidak disenangi oleh seorang peminat kari dan garpu iaitu Parpukari. Patutlah Najib bawa beruk dan firaun besar ini makan angin, mungkin di samping sebagai pengilat kasut atau pembawa beg boleh juga digunakan sebagai pencerita kisah dongeng atau penglipur lara sebelum Najib melelapkan mata. /wfauzdin.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan