JOM MASUK AHLI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DENGARKAN KOBAT FM ONLINE

Isnin, 18 Oktober 2010

PEMILIHAN PKR - CALON MENARIK DIRI PUN SALAH AZMIN JUGA ?

PEMILIHAN PKR - CALON MENARIK DIRI PUN SALAH AZMIN JUGA ?

Oleh: WFAUZDIN NS

NAMPAKNYA tidak habis-habis lagi tuduhan dibuat ke atas YB Azmin salah seorang calon popular yang akan merebut jawatan Timbalan Presiden PKR. Semuanya dibebankan di atas kepala YB Azmin dan kelihatannya YB Azmin masih tenang dengan berbagai ujian yang menimpa ke atasnya. Inilah salah satu faktor menyebabkan sokongan ke atas YB azmin semakin meningkat mutakhir ini.

Lojikkah penarikan diri Tan Sri Khalid dan Nurul Izzah dari merebut jawatan Timbalan Presiden PKR disebabkan oleh Azmin? Terlalu bodoh atau pengecut sangatkah anak sulung DS Anwar dan juga MB Selangor itu sehinggakan tunduk kepada Azmin? Jika benar begitu, tidak layak mereka menjadi Wakil Rakyat yang dipilih dan menjadi MB Selangor. Saya tidak percaya mereka berdua menarik diri kerana tekanan yang diatur oleh Azmin. Cerita mengarut ini dibawa oleh mereka yang mempunyai satu selera dengan YB Gobalakrisnan yang terang-terang anti Azmin sehinggakan mengugut untuk keluar dari PKR.

Lagi tidak masuk akal dikatakan tindakan `U-Turn' oleh Sdr Shamsul Iskandar untuk mempertahankan jawatan Ketua AMK pun dikaitkan dengan pengaruh Azmin. Apa pentingnya Azmin untuk campurtangan pemilihan di dalam AMK? Bukankah Sdr Shamsul dan Chegu Bard dilihat tidak pro atau anti beliau? Politik Sdr Shamsul dan Chegu Bard bukan seperti politik Dato Zaid atau Gobalakrisnan. Jika Gobala ingin sangat keluar dari PKR, saya ucapkan `pergi berambus' sajalah.

Jika kita ingin menyokong Azmin, jangan kita ukur kepada berbagai persepsi atau cerita dongeng seperti ini. Kebanyakan pimpinan PKR telah teruji dengan hebat sejak dari zaman reformasi lagi, masakan jiwa mereka begitu kecil sehinggakan kununnya ditekan oleh Azmin? Ukurlah Azmin dari segi komitmen beliau terhadap parti dengan kesetiaan yang tidak berbelah bahagi kepada pemimpin atasan parti. Jangan kerana cerita dongeng seperti yang dibawa oleh Gobala itu kita sanggup mengangkat orang yang awal-awal lagi memburukkan pimpinan parti./wfauzdin.blogspot.com

2 ulasan:

  1. Budaya ameno hidup subur dalam PKR. Budaya kelintong.

    BalasPadam
  2. tambah seorang lagi...hampeh..semua auta aje..

    BalasPadam