JOM MASUK AHLI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DENGARKAN KOBAT FM ONLINE

Ahad, 20 Jun 2010

US ASRI, JANGAN TERSILAP BUAT KEPUTUSAN

BENARKAH Us Asri akan menyertai Umno? Berita tersebut anda boleh baca di sini. Meskipun Us Asri masih belum membuat keputusan samada untuk menyertai Umno atau tidak, selaku orang berpegang kuat kepada agama dan telah mengenali Umno juga begitu lama, berniat sahaja untuk bersama Umno saya rasa tidak bijak.

Apakah Us Asri pun bercita-cita untuk membaiki Umno dari dalam sepertimana hasrat dan cita-cita DS Anwar sewaktu menyertai Umno dahulu? Mungkin juga Us Asri ingin mendampingi Najib dan menjadi pendakwah kepadanya? Cuba sebutkan berapa orang Muftikah yang bekerja bersama Najib yang berjaya mendakwah Najib? Pada ketika rakyat menolak kerjasama dengan Umno, di saat itu pula Us Asri ingin bersama Umno?

Mengapa tidak Us Asri bersama PAS? Adakah kerana PAS tidak berkuasa, maka tidak beruntung Us Asri bersama parti yang meletakkan Islam sebagai dasar pemerintahan ini? Adakah kerana Umno itu parti yang sedang berkuasa, maka Us Asri ingin bersama Umno walaupun terang dan nyata Umno tidak pernah komited untuk menegakkan Islam. Pada ketika negara ini hangat dengan isu lesen judi bola yang diluluskan oleh pemerintah, masihkah terdapat orang kuat agama tergamak berselimut dengan puak ini?

Kita berharap Us Asri berfikir lebih panjang lagi sebelum menyertai Umno. Sejarah telah membuktikan golongan agama yang ingin membaiki Umno dari dalam kesemuanya gagal malahan mereka sendiri terpedaya dengan budaya Umno. Cuba lihat Us Nakhaie bekas pemimpin kanan PAS, Us Firdaus bekas Imam Besar Masjid Negara dan Us Mashitah serta beberapa orang lagi. Apa yang mereka lakukan untuk menyedarkan Umno? Apakah Umno bertambah menuju Islam atau semakin jauh?

Mudah-mudahan Us Asri diberi pertunjuk oleh Allah SWT./wfauzdin.blogspot.com

2 ulasan:

  1. bagi saya senang saja ... mmg die xde akal la kalo die betul nak bersekongkol ngan amno ...sebenarnye xpayah pikir langsung masuk je Parti Islam .. xkan bute hati kot ..

    kite harap die berjuang bersama2 kite .. bukan berjuang untuk membinasakan kite

    BalasPadam
  2. ehm..bagi pendapat saya, lebih baik beliau bersama UMNO kerana beliau merupakan "ulama kontriversi" yg boleh memporakperandakan PAS. Aliran pemikiran Dr Asri sangat2 membahayakan perjuangan PAS kerana kebanyakan ahli dan pimpinan PAS sangat kuat berpegang kepada asas-asas aqidah ahli sunnah wal jamaah yg tradisi warisan ulama-ulama nusantara,

    BalasPadam