JOM MASUK AHLI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DENGARKAN KOBAT FM ONLINE

Ahad, 26 September 2010

PEMILIHAN PKR - PAS AKUI TIADA ISTILAH KELUARGA DI DALAM PKR

Pas tolak dakwaan wujud nepotisme dalam PKR

KUALA TERENGGANU – Pas menolak kenyataan yang mendakwa wujud nepotisme dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR) walaupun Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar yang juga anak kepada Penasihat PKR membuat keputusan bertanding jawatan naib presiden parti itu dalam pemilihan November depan.

Pengerusi Lajnah Antarabangsa Pas Pusat, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi ketika mengulas perkara itu berkata, kesediaan Nurul Izzah menunjukkan berlakunya dasar demokrasi sihat dalam PKR.

Menurutnya, Nurul Izzah mempunyai kredibiliti sebagai pemimpin selain mempunyai sokongan dan popular serta mempunyai kekuatan tersendiri.

“Tidak timbul soal nepotisme. Saya tengok dia naik dengan kredibiliti sendiri, dengan populariti dia sendiri dan dengan penyokong-penyokongnya sendiri.

“Saya tidak nampak dia (menggunakan publisiti sebagai) anak Anwar Ibrahim. Dia punya wibawa untuk memimpin negara pada masa akan datang,” katanya kepada :Sinar Harian: ketika ditemui pada Majlis Hari Raya Terbuka di kediamannya di Kuala Ibai, semalam.

Sebelum ini, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, keputusan Nurul Izzah secara tidak langsung membuktikan bahawa parti pembangkang mengamalkan nepotisme.

Dr Syed Azman meramalkan isu itu akan terus dimainkan pemimpin UMNO, lebih-lebih lagisekiranya Nurul Izzah berjaya memenangi jawatan berkenaan selepas pemilihan kelak.

Dalam pada itu, beliau melihat pemilihan secara terbuka dalam PKR amat membanggakan dan bebas daripada aduan berlaku politik wang.

“Apa yang ada hanya satu persaingan dalam pertandingan sihat melibatkan parti itu dan Pas sambut baik penglibatan Nurul Izzah,” katanya./Sinar

1 ulasan:

 1. "Agen poker terbesar dan terpercaya ARENADOMINO.
  minimal depo dan wd cuma 20 ribu
  dengan 1 userid sudah bisa bermain 9 games
  ayo mampir kemari ke Website Kami ya www.arenadomino.com

  Wa :+855964967353
  Line : arena_01
  WeChat : arenadomino
  Yahoo! : arenadomino"

  BalasPadam