JOM MASUK AHLI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DENGARKAN KOBAT FM ONLINE

Rabu, 10 November 2010

SAKSIKAN PEMILIHAN - MEDIA DIJEMPUT

Bukti Ketelusan Pemilihan Keadilan, Media Dijemput Buat Liputan
09/11/2010


PETALING JAYA 9 NOV : Sebagai membuktikan Parti Keadilan Rakyat (PKR) telus dalam menjalankan proses pemilihan langsung parti berkenaan, semua media dijemput untuk membuat liputan proses pemilihan peringkat pusat parti itu.

Timbalan Setiausaha Agung PKR, Sharifah Shahidah Syed Kamarulzaman melalui email yang dihantar kepada media tempatan kira-kira jam 7 malam tadi memaklumkan hal itu.

" Sila pilih dari 81 Cabang yang bakal mengadakan pengundian minggu ini," tulis Sharifah dalam email yang turut diterima Tv Selangor.

Difahamkan keputusan yang diambil Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) itu bertitik tolak daripada gesaan yang dibuat oleh calon Timbalan Presiden PKR,Mustaffa Kamil Ayub.

Tengahari tadi, Tv Selangor turut menerima satu kenyataan media dari Mustaffa yang memberi amaran kepada Presiden PKR dan pengerusi JPP supaya segera bertindak.

Memorandum berkenaan bagi mendesak pembatalan dan penjalanan semula pemilihan kepimpinan pusat 2010.

Mustaffa dalam kenyataannya turut menyebut lebih 162 aduan telah diterima di samping tindakan JPP yang berat sebelah, namun ia dipertikai oleh JPP yang mendakwa hanya 6 aduan diterima.

Sabtu ini, 13 November, 41 cabang akan mengadakan proses pemilihan antaranya di Pulau Pinang [Nibong Tebal, Bukit Bendera, Bukit Gelugor, Bayan Baru, Balik Pulau], Wilayah Persekutuan [Kepong, Batu, Wangsa Maju, Segambut, Setiawangsa, Titiwangsa, Johor [Segamat, Ledang, Bakri, Muar], Selangor [Sepang].

Manakala Terengganu [Setiu, Kuala Nerus, Hulu Terengganu, Kemaman, Besut, Dungun, Marang, Kuala Terengganu], Sabah [Batu Sapi, Kinabatangan, Semporna, Kalabakan, Labuan], di Perak pula [Gopeng, Tapah, Pasir Salak, Lumut, Bagan Datok, Teluk Intan, Tanjung Malim], Melaka [Kota Melaka, Jasin] manakala di Sarawak [Mas Gading, Petra Jaya, Stampin].

Sementara pada Ahad, 14 November pula, Wilayah Persekutuan [Bukit Bintang, Lembah Pantai, Seputeh, Cheras, Bandar Tun Razak], Johor [Parit Sulong, Sri Gading, Batu Pahat, Simpang Renggam, Kluang, Sembrong].

Cabang di Sarawak yang mengadakan pemilihan pada Ahad pula ialah [Sri Aman, Betong, Julau, Lanang, Bintulu, Miri], Wilayah Persekutuan Putjaya [Putrajaya],

Selangor [Kuala Langat, Kota Raja, Klang, Kapar, Shah Alam, Subang, Petaling Jaya Utara, Petaling Jaya Selatan].

Di Pulau Pinang pula cabang yang akan mengadakan pemilihan ialah cabang Tanjong dan Jelutong. /TVNews

Tiada ulasan:

Catat Ulasan